„Mesajul din spatele culorii”

Sete.ro > Apariții Media > „Mesajul din spatele culorii”
Articol Sergiu Teleuta

„Mesajul din spatele culorii”

Lucrarile sale se afla in numeroase colectii particulare din Europa, Canada sau SUA.

Participa cu lucrarile sale in numeroase expozitii de grup, dintre care enumeram Salonul National de Arta Plastica „Atitudini Contemporane” 2009, sapte editii, sau in 2003, Salonul de Toamna de la World Trade Center de la Iasi. Expozitiile personale s-au bucurat de un mare succes la public si critica de specialitate. In 2000 expunea la B.U.A. „George Enescu” din Iasi, in 2002 si 2004 la Top Art, iar in 2001 la Centrul Cultural German din acelasi oras. Din 2007 incepe sa expuna in capitala, la Art Café Comoco, „Revarsare de culoare”, „Sete de culoare” la T.C. Art Gallery si la Hilton Athénée Palace. In 2009 are loc evenimentul „Contrapuncte Vizuale” la casa de Cultura a MAI.

Absolvent al Universitatii de Arte Plastice Decorative si Design „G. Enescu”, masterand in Arte Decorative si Design, doctorand la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografie „I.L. Caragiale”, Sergiu Teleuta transpune in culoare elemente inspirationale.

Un univers fabulos, personaje enigmatice ce construiesc intr-un bogat limbaj cromatic lungi poeme romantice, o existenta urbana atemporala sunt teme tratate cu o sensibila atentie pentru detaliu.

Tablourile sale transcend limitele decorativului, comunicand un profund mesaj filozofic. Starile de spirit, dialogurile interioare, emotiile, sentimentele sunt personajele centrale, cele care asteapta un raspuns de la privitor. Dialogul este puternic sustinut de paleta cromatica, cea care intermediaza o identificare a fiecaruia dintre noi cu tema aleasa de artist.

Exista o anumita ordine sugerata de artist pentru a explica atitudinea fiecarei lucrari. Primul plan este ocupat de personajul central, ce polarizeaza intr-o prima faza atentia si admiratia. In timp, fundalul incepe sa isi asume un rol important in compozitie datorita bogatiei de sugestii si simboluri.

Autor: Mariela Vanu

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *